vrijdag, april 20, 2007

Eenzame strijd

Jarenlang hebben wij ons eenzaam gevoeld in de strijd tegen de moderne opvoedingsmethodes waarbij kinderen niet meer moeten eten wat ze niet lusten. Eten wat de pot schaft is steeds ons motto geweest. 'Iets niet mogen' is een uitdrukking die wij niet kennen en ook niet wensen te kennen. Het eenvoudige feit dat wij dagelijks drie maaltijden tot ons mogen nemen, waarvan één warme, vervult ons met diepe blijdschap.

Helaas delen vele ouders van nu onze gedachtengang niet. Tevergeefs hebben wij kinderen uit familie- en vriendenkring aangemoedigd om hun bord leeg te eten voor ze hun dessert kregen. Met lede ogen moesten wij aanzien dat al te zachtaardige moeders in onze eigen keuken een eitje bakten voor hun kroost omdat we slechts kaas in huis hadden. Als kinderen buikpijn hebben en de groentenschotel om die reden moeten laten passeren, wordt dit nadien uitbundig gecompenseerd met ijsjes en pakken friet. Anders heeft hij ocharme niets gegeten. En heeft u het ook al eens meegemaakt dat een moeder haar zoon naar een frituur begeleide omdat er op het kinderfeestje niets was dat hij lustte?

Maar Witte sokken is verheugd te vernemen dat wij niet meer alleen staan te roepen in de woestijn. Een eminent geleerde heeft zich aan onze zijde geschaard. Lees de steunbetuiging van Theodore Dalrymple aan onze strijd in Opinio.

1 opmerking:

Anoniem zei

Als wat de pot schaft niet goed genoeg is, moet men maar vasten.

Met de opvoeding van onze kinderen gaat het helaas niet de goede richting uit.

Maar het tij zal wel weer keren, zoals het altijd keert. Niets blijft duren.