vrijdag, maart 18, 2005

Bibliotheek self service

De Brusselse Hoofdstedelijke openbare bibliotheek heeft haar catalogus gemoderniseerd. Naast het opzoeken van boeken, cd's en andere media kunt u nu ook u uw gegevens raadplegen. U kunt bekijken wat u nog thuis heeft en wanneer u het moet terugbezorgen. U kunt ook online verlengen.

Minder nuttig, maar leuk is dat u uw eigen adres en telefoonnummer kunt opzoeken, maar vreemd genoeg niet wijzigen. Ook fijn is de betaalhistoriek, waar u kunt zien hoeveel u sinds 1998 hebt betaald aan lidgelden, boetes en uitleningen. Hieronder de persoonlijke uitgaven van een Witte Sokken medewerker:




Enkele schoonheidsfoutjes:

  • De aanmeldpagina vermeldt niet dat u de 0202 van de barcode niet mag invullen en dat uw geboortedatum in het formaat dd/mm/jjjj moet. Deze informatie zit verstopt achter een help knop. Nochtans is er op de aanmeldpagina genoeg plaats voor een kleine verduidelijking. Een kleine moeite, maar het verschil tussen bruikbaar of niet bruikbaar voor de minder oplettende gebruiker.

  • De mogelijkheden in de pagina en in de linkernavigatie komen niet overeen. Op de pagina Gebruikersactiviteiten, kunt u wel in de pagina naar uw uitleningen gaan, maar niet via het linkermenubalk. In de linkermenubalk zijn alle relevante links inactief. Als u dan een mogelijkheid kiest in de pagina, worden de links in de menubalk wel actief.


U kunt zelf oordelen op:http://bruno.vgc.be/webopac/vubis.csp

Geen opmerkingen: