maandag, augustus 15, 2005

Onhip is weer hip

Met genoegen melden wij dat zeven maanden noeste arbeid voor de promotie van ons gedachtengoed eindelijk zijn vruchten heeft afgeworpen. In zijn column in het gerenommeerde magazine Knack verblijdt Richard Tomkins ons met de boodschap dat onhip weer hip is.

Debardeurkes en platgekamd haar met een scheiding: het kan weer. Draag weer een broeksriem en schaam u niet als u liever versgestreken hemden dan smoezelige t-shirts draagt. Gooi weg die iPod. Wees trots als u de laatste mens in België bent zonder GSM. U bent hip. U kunt weer ongegeneerd met uw handige, maar zo mottige Berlingo rondrijden. U kunt weer toegeven dat uw droomwagen een Rover 75 is. Studio Brussel met zijn trash, metal, dance, hiphop, dub en andere dubieuze genres, weg ermee. Zet de Mattheuspassie op en draai de volumeknop uiterst rechts. Laat James Last weer luidruchtig schallen door uw tuin. Of doe eens aan line dancing met de beste bluegrass van weleer. Met een beetje moeite vindt de platen van 't Kliekske terug die u angstvallig verstopte uit angst om voor ouderwets versleten te worden.

U hoeft niet meer op citytrip naar Barcelona, Toscane of Reykjavik. Een rustieke vakantie in het Zwarte Woud of een tocht langs schilderachtige Moezeldorpjes kan weer. In de reclamebijlage van het gerenommeerde magazine Knack, wijdt Pierre Dargé een lange enthousiaste bijdrage aan de Yorkshire Dales, ooit een wandelparadijs voor middelbare heren met ringbaarden, die zich tegen het kille Britse klimaat beschutten met geruite hemden vervaardigd uit stevig flanel. De ribfluwelen kniebroek met kniekousen wordt weer de geschikte wandeloutfit. Vraag ernaar bij uw outdoor winkel.

Helaas, beste lezer is de strijd nog niet gestreden. Op de allerlaatste pagina van dezelfde reclamebijlage, schrijft Jean-Paul Mulders dat het dragen van witte sokken nog steeds getuigt van karaktervastheid, non-conformisme en lef. Daarom roept Witte sokken zijn karaktervaste lezers op om niet te versagen. Witte sokken gaat door totdat het ontbreken van witte sokken als een misdaad tegen de goede smaak wordt aanzien.

1 opmerking:

Anoniem zei

Leve Will Tura; leve broeken, truien en hemden van de C&A; leve de kerk, de paus; leve het goedkoopste model van Mercedes voor de deur (bij gebrek aan een garage); leve bloemkolen in de moestuin; leve gaan vissen op zaterdag; leve straffe verhalen vertellen aan de toog; leve Belga of groene St-Michel roken; leve heel uw leven bij dezelfde vrouw blijven. Wat valt er nog meer te beleven als je hip bent?