zondag, mei 29, 2005

Haal meer uit het leven

U bent een actief mens. Het leven heeft immers veel te veel te bieden en er is veel te veel te doen. U hebt het gevoel dat u nooit klaar bent en te weinig uit uw leven haalt. U timmert ijverig aan uw carriere. Naast uw boeiende baan, waar u nooit op een uurtje kijkt, heeft u nog een gezin met drie opgroeiende kinderen, bent u aan het verbouwen en heeft u nog een bloeiend sociaal leven. Op zondag bezoekt u naast uw ouders ook nog een vriend. Minstens drie avonden per week haast u zich naar de fitness. Ook in het culturele leven laat u zich niet onbetuigd. Eén keer per week naar de bioscoop en het maandelijkse concert ook niet vergeten.

Het wordt misschien wat te veel, maar onthaasten is een woord dat niet in uw woordenboek staat. Gelukkig is er modifinil, een geneesmiddel dat uw prestatievermogen verhoogt. Het wordt aangeprezen door Gilbert Roox in de Standaard van 28 mei 2005:

De medicijn wordt ook op grote schaal gebruikt als een stemmingsverbeteraar à la Prozac en is ook in toenemende mate populair bij carrièremakers, die minder tijd willen verdoen met slapen en langer werken zonder dat hun focus eronder lijdt.

Een controleur van het Wada (Werelddopingbureau) probeerde modafinil op zichzelf uit tijdens een nachtelijke autorit en was wilde enthousiast:"Het was alsof ik bij klaarlichte dag reed."

Geen opmerkingen: